Over Too The Bee

Wij fokken al ruim 25 jaar ruwharige teckels en hebben 15 jaar geleden ons eerste teckelnestje gehad. Na jarenlang hier niets meer mee te hebben gedaan, bleef het toch een droom om onze eigen kennel te hebben. Deze droom is in 2020 werkelijkheid geworden: Teckelkennel Too The Bee is geboren!

 

Teckelkennel Too The Bee is een kleinschalige teckelkennel in Vinkeveen, een dorp tussen Amsterdam en Utrecht. Hier worden onze teckels met liefde gefokt en opgevoed, gewoon aan huis. Waar wij zijn, zijn onze teckels.

 

Wij hebben vier standaard ruwhaarteven (Sara, Jip, Betsy, Pleuntje), elk met een eigen karakter en vachtkleur: Wildkleur, Black and Tan en Rood (zie tabblad 'teven' voor foto's en informatie). Pleuntje is inmiddels met pensioen. Ook hebben wij twee reuen rondlopen, teckel Harry en labrador Joris, waar wij niet mee fokken. Onze teckels hebben een lief, vrolijk en kindvriendelijk karakter. Ook zijn ze een tikkeltje eigenwijs en ondeugend, maar dat is typisch teckel.

 

Wij fokken enkel honden met een FCI-stamboom en die geregistreerd zijn bij de Nederlandse Kennel Club (de Raad van Beheer). Al onze teckels zijn ingeënt, ontwormd en in het bezit van een stamboom. Ook zijn ze getest op erfelijke afwijkingen zoals CRD-PRA (DNA) en de jaarlijkse ECVO/CERF-test.

 

Onze teckels krijgen vers vlees. Dit is niet alleen het favoriete voer van onze honden, maar komt ook ten goede aan hun vacht, gezondheid en ontlasting. Daarnaast krijgen ze enkel natuurlijke, gedroogde vleessnacks.

 

Wij doen er alles aan om onze pups zo sociaal mogelijk op te voeden. Alle honden en pups leven in huis en overnachten niet in een buitenverblijf. Hierdoor kunnen wij ze alle liefde, aandacht en zorg bieden. Ook zijn ze gewend aan (huiselijke) geluiden zoals een stofzuiger, radio, televisie, andere loslopende honden en kinderen. Wij hebben een royale tuin waar de pups kunnen spelen. Ze kunnen ieder moment naar buiten via het hondenluik.

 

Om in aanmerking te komen voor een pup hanteren wij een wacht-/inschrijflijst. Je kunt zelf aangeven voor welke teef je je wilt inschrijven. Wij schrijven je vervolgens in en nemen contact met je op als het zover is.

 

Wij weten als geen ander hoe leuk het is om het gehele proces van dekking tot uitvliegen te volgen. Daarom maken wij een groepsapp aan met alle toekomstige baasjes. Zo blijf je continu op de hoogte met foto's en video's. Dichterbij kan je niet komen.

 

Wij vragen een aanbetaling, omdat er in het verleden helaas te vaak en te makkelijk een pup is afgezegd. Met de aanbetaling hopen we dat dit niet meer gebeurt en dat er een weloverwogen keuze wordt gemaakt.

 

De pups verlaten met 8 weken het nest. Ze zijn dan gecontroleerd door de dierenarts, ingeënt, ontwormd, gechipt en er is DNA afgenomen. Verder krijgen ze een Europees paspoort, FCI-stamboom en een (tijdelijk) vleespakket mee. Bovendien krijg je als baasje een puppypakket mee naar huis met onder andere een handige informatiefolder van Too The Bee 🌸🐾..

 

Mocht je geïnteresseerd zijn in een pup, neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per mail, telefonisch of via WhatsApp (zie tabblad 'contact').

-

Lid van de Raad van Beheer
Lid van de Nederlandse Teckel Club
Fokt volgens de richtlijnen van de Nederlandse Teckel Club