Over ons

Teckelkennel Too The Bee is een kleinschalige kennel gevestigd in Vinkeveen; een dorp tussen Amsterdam en Utrecht. Hier worden onze teckels met liefde opgevoed en gefokt. Gewoon in huis in de tuin en op de bank.

Waar wij zijn...zijn onze teckels.

Wij houden al ruim 25 jaar ruwharige teckels en hebben 15 jaar geleden ons eerste nestje gehad. Na hier jaren niks mee te hebben gedaan, bleef het toch een droom om een eigen kennel te hebben. Deze droom is in 2020 werkelijkheid geworden. Teckelkennel Too The Bee is geboren! 

Naast twee reuen, Harry en Joris (onze Labrador) waar wij niet mee fokken, hebben wij vier standaard ruwhaar teven ( Pleuntje-Sara-Jip-Betsy ) rondlopen met ieder een eigen karakter en vachtkleur, Wildkleur  Black and Tan en Rood  (zie tabblad 'teven' voor foto's en informatie). Wij fokken enkel honden met een FCI stamboom en die geregistreerd zijn bij de Nederlandse Kennel Club (de Raad van Beheer).

Wij voeren onze teckels vers vlees. Naast dat ze dit bij ons het lekkerste voer vinden komt het ook de vacht, gezondheid en ontlasting ten goede.

Als snacks voeren wij ook alleen natuurlijk gedroogde vlees snacks. 

Daarnaast zijn al onze teckels ingeënt, ontwormt en in het bezit van een stamboom. Ze zijn getest op erfelijke afwijkingen zoals CRD-PRA (DNA) en de jaarlijkse ECVO/CERF test.

Onze teckels hebben een lief, vrolijk en kindvriendelijk karakter. Ook zijn ze een tikkeltje eigenwijs en ondeugend, maar dat is teckel eigen. 

 

Wij doen er alles aan om onze pups zo sociaal mogelijk op te voeden. 

Alle honden en  pups leven in onze huiskamer en overnachten niet in een buitenverblijf. Hierdoor kunnen wij ze alle liefde, aandacht en zorg bieden. Ook zijn ze gewend aan (huiselijke) geluiden zoals een stofzuiger, radio, televisie, andere loslopende honden en kinderen. Wij hebben een royale tuin waar de pups kunnen spelen. Ze kunnen iedere moment naar buiten via het hondenluik.

Om in aanmerking te komen voor een pup hanteren wij een wachtlijst.

Wij schrijven u in en nemen dan contact met u op. 

U kunt ook aangeven voor welke teef u wilt inschrijven. 

Wij moeten helaas wel een aanbetaling vragen, dit is omdat te vaak en te makkelijk een pup afgezegd word. En we hopen op deze manier dat dat minder word en er een weloverwogen keuze word gemaakt.

Pups verlaten tussen de 8 en 9 weken het nest.

Ze krijgen mee, een FCI stamboom, zijn ingeënt, ontwormt, gechipt, DNA afgenomen, Europees paspoort en gecontroleerd door dierenarts. En een informatiefolder van Too The Bee🐾

Tevens gaat er voor de komende dagen een vleespakket mee.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in een pup, neem dan gerust contact met ons op via email: mirjam.vanvliet@casema.nl  telefonisch of WhatsApp (zie link onderaan de pagina).

--

Lid van Raad van Beheer
Lid van de Nederlandse Teckel Club
Fokt via de richtlijnen van de Nederlandse Teckel Club

Mirjam van Vliet 

Baambrugsezuwe 72 

3645AJ Vinkeveen 

0641955903

mirjam.vanvliet@casema.nl 

Maak jouw eigen website met JouwWeb